Firma  KLIO d.o.o. osnovana je 2001. godine u Lukavcu, kao nastavak dugogodišnjeg radnog iskustva njenih osnivača i kao sestrinska firma Klia u Zagrebu osnovanog 1993. godine. Djelatnost firme je zastupanje inozemnih firmi na području Bosne i Hercegovine i regiona, veleprodaja njihovih proizvoda i pružanje usluga. Od samog početka razvijamo prodaju u više segmenta industrije; proizvodi za elektrostatsku plastifikaciju metala, proizvodi za označavanje i graviranje, te industrijske trake i ljepila.

U segmentu elektrostatske plastifikacije metala, nudimo kompletna rješenja od uređaja i postrojenja za praškasto lakiranje (sistem ključ u ruke), preko repromaterijala u obliku boja u prahu, sredstva za kemijsku pripremu materijala, pokrivnih temperaturnih traka, do mjernih instrumenata za ispitivanje kvalitete. Naši su partneri svjetski prisutne i priznate firme, poput TIGER COATINGS, Austrija, proizvođač praškastih lakova sa proizvodnjom na 4 kontinenta i razgranatom mrežom distributera u 37 zemalja. Zatim, firma WAGNER, Njemačka, vodeći proizvođač opreme i sustava za lakiranje metala i ostalih materijala s praškastim i tekućim bojama, također prisutan na 4 kontinenta putem vlastitih firmi u 19 zemalja i u mnogim drugim zemljama kroz mrežu firmi distributera. Ovaj segment zaključujemo ponudom hemijskih sredstava za pripremu proizvođača SURTEC,Njemačka te proizvođačem mjernih instrumenata za ispitivanje kvalitete SALUTRON, Njemačka.

Nadalje, nudimo kompletna rješenja za lasersko graviranje, direktnu UV štampu, izradu pečata, repromaterijal i pribor za izradu natpisnih ploča, reklama i putokaza, te promotivne artikle i ID bedževe namijenjene za personalizaciju. Naši partneri u ovom segmentu su također svjetski lideri u ovoj industriji. Firma COLOP, Austrija proizvođač pečata, datumara i ostalog pribora, UNIVERSAL LASER SYSTEMS, Sjedinjene Američke Države proizvođač strojeva za lasersko graviranje, ROWMARK, Sjedinjene Američke Države proizvođač materijala za graviranje, DIRECT COLOR SYSTEMS, Sjedinjene Američke Države proizvođač printera za direktnu štampu ostali čije proizvode možete pronaći na ovoj web stranici. U ovom segmentu nudimo naše usluge servisa i održavanja strojeva za lasersko graviranje i usluge rezanja graverskih ploča.

Našu smo ponudu upotpunili proizvodima multinacionalne kompanije 3M, Sjedinjene Američke Države u sektoru industrijskih ljepljivih traka i ljepila, koja pronalaze primjenu ne samo u gore navedenim granama industrije, nego su nezaobilazni dio puno većeg spektra.

Naša je vizija biti neizostavan partner domaćim tvrtkama u distribuciji proizvoda, repromaterijala i pružanju usluga potrebnih u njihovim raznolikim djelatnostima. Vaš uspjeh je i naš uspjeh!